Ervaar de snelheid en veelzijdigheid van de nieuwste revolutie in endourologie

Enorme kracht in een klein formaat met een korte leercurve voor chirurgen

Verkort operatietijd door sneller en fijner te dusten

Effectiever dusten met hoge frequentie en betere klarings- en afzuigmogelijkheden

Eén oplossing om stenen, weefsel en BPH te behandelen. Allemaal met één krachtige laser

Alles in een compacte toren: eenvoudig te installeren en te gebruiken in de OK!

Frequentie:

1-2500Hz

Pulsenergie:

0,02-6J ​

Gepulseerde en continue modi ​

Geschikt voor lithotripsie én zacht weefsel

Thulium Fiber-lasertechnologie

De Holmium:YAG-laser wordt al meer dan twee decennia in de urologie gebruikt. Verschillende belangrijke voordelen ten opzichte van andere bestaande lithotripsietechnieken hebben ervoor gezorgd dat deze methode een belangrijke laserlithotripter is [1, 2]. Recente technologische ontwikkelingen hebben echter geleid tot de komst van nieuwe veelbelovende technologie – de Thulium Fiber Laser (TFL).

Gamechanger

De Thulium Fiber-lasertechnologie (TFL) is een echte gamechanger op het gebied van lasers voor endourologie. TFL kan enorme kracht creëren, wat leidt tot snelle procedures en tegelijkertijd enkele nadelen van de hoog-vermogen holmium: YAG-systemen vermindert. Een TFL-systeem wordt geleverd als een kleiner, lichter apparaat, is over het algemeen stiller en gebruikt een standaard stopcontact. Bovendien is er geen waterkoeling nodig, noch het uitlijnen van de lamp en laserspiegel voor een ingreep. Dit gemak in de operatiekamer bespaart kostbare OK-ruimte en installatiekosten en zorgt er ook voor dat het apparaat spontaan kan worden gebruikt als de beslissing wordt genomen om een ​​laseroperatie uit te voeren.

Thulium fiber lasertechnologie uitgelegd

Thulium fiber laser (TFL) gebruikt lange, dunne en met thulium gedoteerde silicafibers als het actieve lasermedium. Meerdere diodelasers pompen energie door de fiber en slaan de thuliumionen aan. Vervolgens worden fotonen uitgezonden met een golflengte van 1940 nm en via een uitgaande laserfiber op het operationele veld gericht.

Een zeer efficiënt pompmechanisme maakt het mogelijk om hoge vermogens te verkrijgen terwijl kleine hoeveelheden warmte worden gegenereerd. Als gevolg hiervan is er een aanzienlijk kleiner koelapparaat in de machine in vergelijking met andere lasersystemen, waardoor het totale gewicht van een TFL-systeem wordt verminderd. Dankzij het dunne versterkingsmedium en het meer uniforme ruimtelijke profiel kunnen kleinere chirurgische fibers worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van Thulium-Fiber-lasers ten opzichte van (hoog-vermogen) Ho:YAG-lasers?

Volgens verschillende studies heeft de TFL de volgende voordelen ten opzichte van Ho:YAG-laser met betrekking tot laserlithotripsie [1,2].

Effectiever fragmenteren en dusten
Klik om meer te lezen
Hoewel de holmium:YAG (Ho:YAG) laserlithotripter kan werken bij hoge pulsenergieën, is de efficiënte werking tijdens lithotripsie beperkt tot lage pulsfrequenties (∼10 Hz). Omgekeerd is de thuliumvezellaser beperkt tot lage pulsenergieën, maar werkt hij efficiënt bij hoge pulssnelheden (tot 1000 Hz). De hogere pulsfrequentie verbetert de stofvorming aanzienlijk – een grotere hoeveelheid stof en een kleiner volume aan deeltjes [1,2].
Beter zicht en minder retropulsie

 

Klik om meer te lezen
Er is een opmerkelijke vermindering van retropulsie in vergelijking met de Ho:YAG-laser. Bovendien maakt de kleinere vezel meer irrigatie mogelijk via het minuscule werkkanaal in het instrument. Dit leidt tot een betere zichtbaarheid die kan zorgen voor meer veiligheid van de procedure.
Veiliger

 

Klik om meer te lezen
De TFL-golflengte (λ = 1908 nm) komt in grotere mate overeen met een waterabsorptiepiek bij hoge temperatuur in weefsel dan het geval is met de Ho:YAG-golflengte (λ = 2120). Als gevolg hiervan kan de steenablatie worden versterkt [2]. Bovendien zijn lagere weefsel- en waterpenetratiediepte gunstig voor de veiligheid van de TFL [1].
Gebruiksvriendelijker

 

Klik om meer te lezen
De laserstraal die de chirurgische vezelconnector verlaat, is ongeveer 16 keer kleiner, waardoor de diameter van de vezel kan worden verkleind van 200 µm tot 50 µm. Daarom is het mogelijk om de laserenergie te verhogen en meer gericht laserlicht te verschaffen: 70 µm in TFL vs. 300 µm in Ho:YAG. De flexibiliteit van kleinere vezels vergemakkelijkt het gebruik van een minuscule ureteroscoop op veeleisende anatomische locaties aanzienlijk [1,2]. Bovendien zijn de TFL-laservezels beter bestand tegen breuk en vertonen ze minder terugbranding van de laservezel, wat de levensduur van de vezels verbetert en de bedrijfskosten verlaagt.
Superpulscreatie

 

Klik om meer te lezen
De thuliumvezel in TFL zorgt voor een pulsverlenging tot 12 ms. De pulsen zijn regelmatig. Als gevolg hiervan heeft het door de laser geproduceerde vermogen een constante piek, de zogenaamde superpulscreatie. Dit effect van pulsatie is stabiel in de tijd, waardoor vertrouwen in de laseroutput mogelijk is. Integendeel, de pulsen die door de Ho:YAG-laser worden geproduceerd, zijn niet gelijk.ere zichtbaarheid die kan zorgen voor meer veiligheid van de procedure.

Ervaar de snelheid en veelzijdigheid van de nieuwste revolutie op het gebied van endourologie. Van EMS, de experts in steenbeheer.

Intuïtief

De interface van de LaserClast Thulium Power is ontworpen om intuïtief, duidelijk en eenvoudig te zijn. Bediening vindt plaats via touchscreen en een speciaal pedaal dat de operateur controle geeft over de belangrijkste functies; naast activeren is het mogelijk om te schakelen tussen ‘ready’ en stand-by’ en tussen de verschillende modi. De LaserClast Thulium Power beschikt bovendien over verschillende presets die ontwikkeld zijn met vooraanstaande urologen.

Integratie met Swiss LithoClast® Trilogy – de All-In-One oplossing voor urologie!

De LaserClast Thulium Power is zo ontworpen dat de LithoClast – de nieuwste generatie intracorporele niersteenvergruizer van EMS – er simpelweg bovenop geplaatst kan worden voor een rustige uitstraling en ruimtebesparing op de behandelkamer. De beschikbaarheid van beide apparaten bieden samen het beste voor lithotripsie bij zowel flexibele als rigide toegang in een compact formaat voor al uw steenbehoeften. Beide systemen zijn bovendien ontworpen voor eenvoudig manoeuvreren en opbergen:

 

  • Grote handgrepen
  • Ingebouwde opbergruimte voor accessoires
  • Kabelbeheersysteem
  • Pedaalhangers
  • Voetsteunen voor meer stabiliteit
  • Kabel- en accessoirebeheer voor beide consoles

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

U bent hier: Home / LaserClast Thulium Power – op het snijvlak van lasertechnologie!

ARSIS MEDICAL BV

Witgoudweg 51
1362 JD Almere

T +31 (0)30 2410090
F +31 (0)30 2410085
E support@arsismedical.nl

BTW NL806603331B01
KvK 10044315

© 2020 Arsis Medical | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Contact |

Een site van boelens.co