Sint Franciscus en Vlietland neemt hybride OK in gebruik

Afgelopen week opende Sint Franciscus en Vlietland een nieuwe hybride operatiekamer. De kamer biedt hypermoderne röntgenapparatuur die met een robotarm gemanoeuvreerd kan worden, een doorschijnbare OK-tafel, state-of-the art OK-lampen. De modernste technieken komen samen in één ruimte en stellen zorgverleners in verschillende disciplines in staat samen te werken in complexe operaties.. Een voorbeeld is een grote beenbreuk waarbij normaal eerst voor de bloeding en daarna voor de breuk geopereerd moet worden; dat kan in de hybride operatiekamer in één keer. Lees hier meer over het project en de motivatie van Sint Franciscus en Vlietland om een hybride OK te bouwen.

Vaatchirurg Gijs Welten, operatieassistent Jolanda Mijnheer en radiodiagnostisch laborant Atie de Vries lichten toe waarom de hybride OK werd gebouwd en welke voordelen deze biedt:

Rol voor Arsis Medical bij inrichting

De bouw van de tijdelijke hybride werd aan het eind van de zomer van 2020 gestart en werd in februari afgerond. Arsis Medical is blij een rol te hebben kunnen vervullen bij de inrichting van de operatiekamer. Rens Knuiman, accountmanager bij Arsis Medical, was nauw betrokken bij het ontwerp en plaatsing van onder andere chirurgiependels en monitorarmen van Ondal en state-of-the-art OK-lampen van Medifa.

 

Ondal Chirurgiependel

Maximale leveringscapaciteit op een minimum aan ruimte – dat is de maatstaf voor de M6-chirurgiependel van Ondal. De unit bestaat uit zes modules: de gas- en elektrische modules, een multifunctioneel rek, trays, IV-accessoires en de basis. Deze unitcomponenten helpen elk medisch veld om hun werkplek optimaal in te richten en te ontwerpen.

‘H!Light’ OK-lampen van Medifa

De H!Light OK-lamp maakt een optimale kleurweergave en homogene verlichting van het werkgebied mogelijk. De lichtintensiteit, de lichtveldgrootte en de kleurtemperatuur kunnen aan alle eisen worden aangepast. De elektronische focus met de combinatie van koud- en warmwitte LED’s samen achter één lens en 2 verschillende optieken zorgen voor een exacte focussering.

De H!Light OK-lamp is bovendien zeer onderhoudsarm omdat er geen bewegende delen zijn. Het koude licht van de LED-operatielamp in een aluminium behuizing beschermt het weefsel van de patiënt tegen uitdroging en is uiterst energiezuinig en duurzaam. Met lange verlengarmen en röntgenfotobeschermingsschilden op de veerarm, de Medifa H!Light-serie voldoet aan alle eisen in de moderne hybride OK.

 

De H!Light OK-lampen bieden verschillende voordelen; Zo is de aerodynamische vorm en gladde oppervlak zonder overbodige randen, schroeven en inkepingen geoptimaliseerd voor de specifieke eisen van ventilatiesystemen in de operatiekamer en is deze eenvoudig te reinigen en desinfecteren. Door de vorm van de buitenste handvatten kunnen twee lampen kunnen direct naast elkaar worden geplaatst. Er is een speciale endoscopiemodus die wit licht met groen licht combineert voor maximaal contrast op de monitor. Ok zijn er verschillende hendels te plaatsen in de lamp of eventueel een HD of 4K-camera die de operatie registreert.

Arsis Medical feliciteert Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland met de ingebruikname van de hybride operatiekamer en bedankt alle betrokkenen voor de samenwerking!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

U bent hier: Home / Franciscus Gasthuis & Vlietland neemt hybride operatiekamer in gebruik

ARSIS MEDICAL BV

Witgoudweg 51
1362 JD Almere

T +31 (0)30 2410090
F +31 (0)30 2410085
E support@arsismedical.nl

BTW NL806603331B01
KvK 10044315

© 2020 Arsis Medical | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Contact |

Een site van boelens.co