We zijn blij om Dr. Stijn Roemeling (UMCG Groningen) op 13 januari te verwelkomen als gastspreker in een interessante webinar met de titel: “PCNL in een hybride operatiekamer – wat zijn de voordelen voor patiënt en chirurg?”  Het zal de eerste van een nieuwe reeks aan webinars in 2021 zijn van EMS Urology .

Stijn Roemeling MD, PhD is opgeleid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij ook geneeskunde studeerde. In 2007 verdedigde hij zijn proefschrift ‘Screening for Prostate Cancer – Intermediate Outcome Measures and Active Surveillance’, dat het resultaat was van de European Randomized Study of Screening for Prostate Cancer (ERSPC) en een startpunt voor de PRIAS-studie. Dr. Roemeling is sinds 2013 werkzaam als uroloog bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waar hij zich richt op het optimaliseren van uitkomsten van behandelingen voor urolithiasis.

Dr. Roemeling heeft een expertise ontwikkeld op het gebied van #endo-urologie en #steenziekte met een speciale focus op percutane #niersteenoperaties (PCNL). Vorig jaar werd een video-abstract geaccepteerd op de EAU- en AUA-conferenties over een pilotstudie naar het intra-operatieve gebruik van cone beam CT voor #PCNL. In 2020 is een gerandomiseerde studie over dit onderwerp gestart met dr. Roemeling als hoofdonderzoeker. Dr. Roemling is getrouwd en heeft vier kinderen.

In 2017 hebben dr. Roemeling en collega’s de kans gekregen om een #​​hybride OK te bouwen die zich toelegt op endo-urologie. In de aankomende webinar zal dr. Roemeling vertellen over zijn werkomgeving en de mogelijkheden die deze biedt met speciale focus op de voordelen voor patiënt en behandelaar.

PCNL in a hybrid operating room  – “What are the benefits for the patient & surgeon?”

Woensdag 13 januari 2021 om 15:00 uur CET-tijd (duur 60 min. Inclusief Q&A) via Zoom
De taal van de webinar is Engels.

De aankondiging door EMS met optie tot registratie vindt u hier:
Direct registreren doet u hier.

Stijn Roemeling (rechts) en Igle Jan de Jong. Bron: Siemens Healthineers

Stijn Roemeling (links) en Igle Jan de Jong. Foto: Siemens Healthineers

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

U bent hier: Home / EMS Webinar: “PCNL in de hybride operatiekamer – Wat zijn de voordelen voor de patiënt en de operateur?”

ARSIS MEDICAL BV

Witgoudweg 51
1362 JD Almere

T +31 (0)30 2410090
F +31 (0)30 2410085
E support@arsismedical.nl

BTW NL806603331B01
KvK 10044315

© 2020 Arsis Medical | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Contact |

Een site van boelens.co