Richard Wolf biedt ‘s werelds eerste demonteerbare en spreidbare Video-Mediastinoscoop. De verspreidbare video-mediastinoscoop kan het operatieveld vergroten, waardoor optimale blootstelling van het mediastinum wordt gerealiseerd en tevens bimanuele dissectie mogelijk maakt. Met een simpele draai van de pols kunnen de bladen uit elkaar gezet worden of gekanteld worden. Daarnaast kan dit instrument eenvoudigweg worden gedemonteerd voor een optimale reiniging en desinfectie. Aangevuld met het elegante haptische ontwerp en de geïntegreerde endoscoop, biedt deze mediastinoscoop gebruikers en hygiënepersoneel optimale voorwaarden.

 

 

Video-Mediastinoscopie

Mediastinoscopie dient ter presentatie, biopsie en verwijdering van mediastinale lymfeklieren. Tegenwoordig wordt dit uitgevoerd met video-ondersteuning. Dankzij de visualisatie op het scherm kunnen de anatomische structuren van het voorste mediale en achterste mediastinum duidelijk worden bekeken. Een tweehandige werkwijze is mogelijk in teamverband; lymfeklieren kunnen volledig worden verwijderd en onder bepaalde omstandigheden kan het mediastinum selectief worden verwijderd (VAMLA). Een bijkomend aspect van videomediastinoscopie is een meer gekwalificeerde en veiligere opleiding van thoraxchirurgen.

Bron video: MMCTS / EACTS

Spreidbare Video-Mediastinoscoop

De spreidbare video-mediastinoscoop van R. WOLF biedt als eerste de mogelijkheid van bimanueel werken door middel van een kleine incisie in het mediastinum, zoals bij laparoscopische, of thoracoscopische chirurgie. Luchtpijp, terugkerende zenuwen, vena cava, longslagader, hartzakje en slokdarm kunnen duidelijk worden gezien als grensstructuren van de mediastinale  lymfekliercompartimenten.

De mediastinoscopische opening van de mediastinale pleura maakt het ook mogelijk gelijktijdig thoracoscopie van het rechter bovenpleuragebied uit te voeren.

In plaats van een lymfeklierbiopsie uit te voeren, kan een ervaren chirurg een lymfadenectomie uitvoeren in dezelfde mate zoals dat tijdens een lobectomie mogelijk is door middel van veilige dissectie van de naburige structuren. De nieuwe technologie voor video-endoscopische chirurgie verbreedt de mediastinoscopische chirurgie spectrum: Kleinere goedaardige paratracheaal gelegen tumoren (d.w.z. mediastinale cysten) kunnen volledig geresecteerd worden. De mediastinoscopische opening van de mediastinale pleura maakt het ook mogelijk thoracoscopie van het rechter bovenpleuragebied tegelijkertijd uit te voeren.

Speciale instrumenten, sommige met HF-technologie, vullen de videomediastinoscoop aan, en bieden nieuwe inzichten in de anatomie van het mediastinum. Ze bieden de ervaren thoraxchirurg de mogelijkheid om complexe endoscopische ingrepen uit te voeren in het mediastinum, en de patiënt meer veiligheid tijdens mediastinoscopie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

U bent hier: Home / De spreidbare, demonteerbare video-mediastinoscoop van Richard Wolf

ARSIS MEDICAL BV

Witgoudweg 51
1362 JD Almere

T +31 (0)30 2410090
F +31 (0)30 2410085
E support@arsismedical.nl

BTW NL806603331B01
KvK 10044315

© 2020 Arsis Medical | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Contact |

Een site van boelens.co